Facebook
Twitter
LinkedIn
Over Bi

Ik ben in 1963 in Den Haag geboren. Sinds 1996 woon ik met mijn man en twee zoons deels in de Brabantse Kempen en deels in ons huis in Sassoferrato, Italie. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk met als specialisatie Portret en Model.


Hoe het begon
Het schilderen heeft mij van kinds af aan geboeid. Ik kwam al snel in aanraking met de schilderkunst doordat schilders ruim vertegenwoordigd waren in de familie van mijn vader.
Door de jaren heen kwam ik erachter dat ik het meeste gevoel had bij het schilderen van mensen. Toen ik vervolgens met een bepaalde belichting het Clair Obscure effect en de techniek van het onderschilderen met elkaar combineerde, ontstond het idee om op een hele eigen manier Artistieke Naaktschilderijen te gaan maken.

Artistiek Naakt
Aanvankelijk maakte ik schilderijen vanaf foto’s op internet. Al snel merkte ik dat ik dit veel te beperkt vond, ik wilde mensen schilderen die ik persoonlijk ontmoet had. Om dat te kunnen onderzoeken heb ik een aantal vriendinnen uitgenodigd om een dag voor mij te komen poseren zodat ik dit kon ontwikkelen. Vanaf dat moment werd ik er pas écht door gegrepen! Wat is er veel te zien aan een echt lichaam, elke spierspanning, elke pees, maar vooral ook de uitstraling en energie van het model die je ongemerkt oppikt tijdens het poseren.
Daarnaast merkte ik dat ieder de beleving van het naaktposeren enorm leuk vond en na afloop trots was bij het aanzien van haar schilderij en oprecht verbaasd over haar eigen lichaam. Toen wist ik dat dit mijn passie was, het schilderen van vrouwen, waarbij je bovendien iemand kunt laten inzien hoe mooi zij is! Sindsdien maak ik Artistieke Naaktschilderijen in opdracht.

Elke keer is het weer een unieke en fantastische ervaring om op deze manier te kunnen laten zien dat elke vrouw mooi is op haar eigen manier!

Op mijn website www.biancalever.nl kun je ook ander werk van mij bekijken zoals expressieve olieverfportretten op groot formaat van zowel mensen als honden.
Bianca Lever