Facebook
Twitter
LinkedIn
Techniek & Materiaal
Ik werk met olieverf op schilderdoek of geprepareerde kartonnen plaat. Vanwege de grote formaten worden mijn schilderdoeken gespannen op aluminium frames zodat kromtrekken voorkomen wordt. De randen van het doek schilder ik mee waardoor inlijsten niet noodzakelijk is. De geprepareerde kartonnen platen moeten wel ingelijst worden.
Als je van wat meer kleur houdt, een schilderij volledig in kleur of een schilderij in zwart wit met een kleuraccent is ook mogelijk. Voorbeelden hiervan vind je in de Galerie onder het kopje In Kleur.


Ik begin het Artistieke Naaktschilderij met het aanbrengen van een dikke laag zwarte olieverf. Vervolgens maak ik hierin een ruwe schets van het model met gebruikmaking van een droge, harde kwast. Daarna werk ik voornamelijk met mijn vingers en een doek waarmee ik de verf weghaal, gebruik makend van de witte ondergrond van het schildersdoek. Je zou kunnen zeggen dat ik achterstevoren werk, in plaats van verf aan te brengen haal ik het juist weg.
De eventuele bewerking met kleuraccenten gebeurt een paar weken later. Een schilderij volledig in kleur vraagt een andere werkwijze. Hierbij werk ik gedurende langere tijd aan een schilderij waarbij ik laag op laag aanbreng.


Door tijdens de fotoshoot en het maken van de voorstudies gebruik te maken van richtspots op het model in een verduisterd atelier ontstaan er krachtige licht- en schaduwpartijen met grote contrasten voor het Clair Obscure effect. Dit zorgt voor de dynamische en artistieke uitstraling van het schilderij.